מעלה משלושים חברות בנייה מחו"ל הביעו עניין בפעילות בישראל, כך עולה מנתונים שפרסם משרד השיכון. תאגידים מאסיה ומאירופה נענו לפנייה הרשמית, ועתה עוברים הליך בדיקה מקיף. הקריטריונים לבחירה כוללים הוכחת מומחיות בינלאומית בבנייה איכותית, שימוש בשיטות מתקדמות, ויציבות פיננסית.
בתום התהליך, עשר חברות נבחרות יורשו להתחיל בפעילות בארץ. היוזמה החדשה, שהסתיימה בתחילת החודש, נובעת מהחלטת הממשלה מפברואר השנה להרחיב את מכסת העובדים של חברות הביצוע הזרות ב-10,000 עובדים נוספים. צעד זה נועד לתת מענה למחסור בכוח אדם בענף, שנוצר בעקבות הגבלות על כניסת עובדים פלסטינים מאז אוקטובר 2023.
למידע נוסף השאירו את הפרטים:

כיום, כ-19,000 עובדים זרים נכנסו לישראל, מספר המהווה פחות מחמישית מכמות העובדים הפלסטינים שאינם מורשים להיכנס. החברות שייבחרו יקבלו אישור לפעול בישראל למשך חמש שנים, עם אפשרות הארכה לשלוש שנים נוספות. הן יובילו פרויקטים מקיפים של בנייה למגורים, תוך אחריות מלאה על כל ההיבטים ההנדסיים והביצועיים.
ההיקף הנדרש הוא מאות אלפי מטרים רבועים של בנייה למגורים במהלך תקופת פעילותן. כיום, אחת-עשרה חברות זרות כבר פועלות בישראל, עשר מסין ואחת מתורכיה, המעסיקות כ-9,200 עובדים. מאז תחילת פעילותן ב-2017, הן אחראיות לבנייתן של כ-130,000 יחידות דיור חדשות, מתוכן כ-33,000 נמצאות כעת בשלבי בנייה פעילים.

גורמים בכירים במשרד השיכון מדגישים את חשיבות היוזמה להגדלת היצע הדיור ולשמירה על רציפות העבודה בענף הבנייה. הם מציינים כי צעד זה יאפשר כניסה מהירה של אלפי עובדים חדשים לענף, תוך הפחתת חסמים ביורוקרטיים.
לסיכום, גל ההתעניינות הבינלאומית בענף הבנייה הישראלי מבשר על תקופה של התחדשות. שילוב של טכנולוגיות מתקדמות, ניסיון בינלאומי, וכוח עבודה מיומן צפוי להאיץ את קצב הבנייה ולהוביל לפריחה מחודשת בענף.
למידע נוסף השאירו את הפרטים: