על פי נתונים שמספק משרד האוצר, המתבססים על דיווחים של מס שבח ומיסוי מקרקעין, שוק הנדל"ן הישראלי מראה סימני התאוששות ברורים. במהלך הרבעון הראשון של 2024, נמכרו 21 אלף דירות, מה שמציין עלייה של 14% בהיקף העסקאות לעומת התקופה המקבילה בשנת 2023. מדובר בהיקף משמעותי של עסקאות שמצביע על מגמה חיובית בשוק.
נראה שהנתונים שנאספו במערכת הבנקאית ועובדו על ידי בנק ישראל מדויקים, ותומכים בממצאים של משרד האוצר. הנתונים הללו מראים ששוק הנדל"ן מתאושש בקצב מהיר יותר ממה שציפו בתחילה. ברבעון הראשון של 2024 נרשמה עלייה של 14% בהיקף עסקאות הנדל"ן בהשוואה לרבעון הראשון של 2023. מדובר בהיקף של 21 אלף עסקאות ברבעון הראשון בלבד, נתון שמעיד על פעילות ערה בשוק.
למידע נוסף הירשמו, ונציג יחזור אליכם בהקדם:

יש לציין כי נתוני משרד האוצר נחשבים לאמינים במיוחד, בשל העובדה כי הם נשענים על דיווחים ממס שבח ומיסוי מקרקעין. יחד עם זאת, במשרד האוצר מדגישים שלמרות ההתאוששות המורגשת בשוק הנדל"ן, כמות העסקאות הכוללת עדיין נחשבת לנמוכה ביותר מאז שנת 2000. משמעות הדבר היא כי עדיין יש מקום לשיפור והתפתחות בתחום.
אחד הנתונים המעניינים שעולים מהדו"ח של משרד האוצר הוא כי יותר מ-10,000 מהדירות שנמכרו היו דירות ראשונות – כלומר, נרכשו על ידי משקי בית שרכשו את דירתם הראשונה. יתר הדירות נמכרו לאנשים שכבר מחזיקים בנכסים נוספים. חלק מהרוכשים שנחשבים לבעלי דירות נוספות הם אנשים שרכשו דירה חדשה אך עדיין לא מכרו את הדירה הקודמת שלהם, תופעה שמכונה "שדרוג" או "שינמוך" של הדירות.

מעל 3,000 עסקאות שבוצעו ברבעון הראשון של השנה היו על ידי משקיעי נדל"ן, נתון שמדגיש עלייה של 8% בפעילות המשקיעים בהשוואה לרבעון הקודם. העלייה הזו בפעילות המשקיעים מצביעה על חזרתם לשוק, אולי מתוך ציפייה לרווחים בעתיד הקרוב.
בחלוקה בין דירות יד שניה לדירות חדשות מקבלן, ניתן לראות כי 12,600 מהדירות שנמכרו היו מיד שניה, ואילו היתר היו דירות חדשות שנרכשו מקבלנים. נתון זה מדגיש את העדפתם של חלק גדול מהרוכשים לדירות מיד שניה, אולי בשל מחירים נוחים יותר או זמינות גבוהה יותר.
למידע נוסף הירשמו, ונציג יחזור אליכם בהקדם: