צריכים מעלית בבניין? הצעת חוק חדשה תקל על התהליך: התקנת מעלית בבניין היא פרויקט יקר יחסית ולכן, בהרבה מקרים צצה חוסר הסכמה בין דיירי הבניין לגבי נחיצותו. מי שלא מעוניין להשתתף בתשלום עלול לסכל את התהליך, שכן כיום דרוש רוב של שני שליש מדיירי הבניין כדי להתקין מעלית.
מי שסובל מכך הן שתי אוכלוסיות עיקריות: קשישים ואנשים המוגבלים בתנועה. התוצאות הן הרסניות, שכן מדובר באוכלוסיות ה נמנעות כתוצאה מכך מיציאה מהבית ומתקשות להגיע לטיפולים, קניות, פעילויות חברתיות וכדומה. עכשיו, הצעת חוק חדשה שואפת לשים קץ לסבלם.

הורדת הרוב הדרוש להתקנת מעלית: ח"כ איתן גינזבורג מכח"ל גיבש הצעת חוק לפיה הרוב הדרוש להתקנת מעלית בבניין, ירד לחצי במקום לשליש. לחוק זה יש תנאים מסוימים: הבקשה להתקנת מעלית צריכה לבוא מבעל דירה שגילו מעל 67 ,או שהוא או בן משפחתו שמתגורר איתו, הוא בעל מוגבלות. כמובן, שכדי להתקין את המעלית כל דיירי הבניין צריכים לשלם.
הרקע להצעת החוק: לפי נתוני הכנסת, כרבע מיליון ממשקי הבית בהם מתגורר קשיש או אדם המתקשה לעלות במדרגות, מתגוררים בבניין ללא מעלית. מתוך ב-60,000 משקי בית בבניינים רבי קומות ללא מעלית, מתגוררים 187,000 קשישים שיותר מ- 81,000 מהם מעידים כי הם לא מצליחים לעלות במדרגות ולכן איכות חייהם נפגעת משמעותית.

החוק החדש מתקן עוול ישן: בזכות הפחתת הרוב הדרוש להתקנת מעלית, ייהנו יותר קשישים ובעלי מוגבלויות משגרה מסודרת ובריאה הכוללת את כל היבטי החיים.
ייתכן כי עדיין יצוצו מחלוקות בקרב הדיירים לגבי התקנת המעלית ויהיו אנשים שיתנגדו לכך, מסיבותיהם שלהם, אך הורדת הרוב הרצוי תשים סוף לוויכוחים האלו וגם תעלה את ערך הנכס, עם התקנת מעלית מרווחת ומשוכללת.
למידע נוסף הירשמו, ונחזור אליכם בהקדם: